CHP’li Belediye Başkanı Ömer Günel’in Kuşadası’nda son 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verdiği ortaya çıktı.

Yolsuzluk soruşturmalarıyla sıkıntılı günler yaşayan CHP’li Ömer Günel’in Belediye Başkanı olduğu Kuşadası’nda, son 3 yılda betonlaşma tavan yaptı.
Korkunç gerçek, Çevre İmar Planlama Çalışma Ekibi’nin Kuşadası Kent Kimliği Çalıştayı’nda, yaptığı sunumda ortaya çıktı.
Çalıştay ekibinin derlediği verilere göre Kuşadası’nda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat için izin verildi. Bu da hem ilçenin giderek betonlaştığını, hem de yeni yapılan ortalama 60 bin konutta en az 175 bin yeni nüfusun Kuşadası’na yerleşeceğini gözler önüne serdi.

PLANSIZ YAPILAŞMA

Çevre İmar Planlama Çalışma Ekibi’nin sunumunda Kuşadası’nda çarpık yapılaşmanın günümüzde de devam ettiği, ilçenin turizm kimliğinin inşaat kimliğine büründüğü anlatıldı.
Arsa ve mülk sahiplerinin taleplerine göre imar planlarında tadilatlar yapıldığı vurgulanan sunumda, “Şu anda Kuşadası’nda bir plan yok. Kullanılan plan farklı farklı yerlerdeki parseller için yapılan tadilatlara altlık olmaktan öteye geçemiyor. Bu şartlarda kanalizasyon, elektrik, su hizmetlerinin planlanması imkansızdır” denildi.

58 BİN YENİ KONUT

Kuşadası Mimarlar Odası’nın ruhsat kayıt verilerinden yola çıkılarak hazırlanan sunumda ayrıca, Kuşadası’nda 2020 de 378 bin 46 metrekare olan inşaat alanının, 2021 yılında 1 milyon 756bin 723 metrekareye, 2022 yılında ise 4 milyon 631 bin 228 metrekareye çıktığı bilgileri yer aldı.
Kuşadası’nın korunması gerektiğinin altı çizilen sunumda köylerdeki durumun da içler acısı olduğu ifade edildi.
Sunumun son bölümünde, “Köylerde durum daha endişe vericidir. Büyük orman veya tarım arazileri için de inşaatların yükseldiği hayretle görülüyor. Bunların kimi bakanlıkça yapılan imar plan müdahaleleri, kimileri Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi plan müdahaleleriyle verilen üst ölçekli planlara uymayan imar haklarıdır.” ifadeleri yer aldı.