İYİ Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Behçet Alp,  İYİ Parti kurmaylarının tam kadro katıldığı tanıtım toplantısında adaylığını duyurdu. Alp konuşmasında Kuşadası Nefes Alacak vurgusu yaptı.

İYİ Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Behçet Alp’in adaylık tanıtım toplantısı Kuşadası Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Kuşadası İlçe Başkanı Müge Başakçı ve diğer ilçelerin başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili ve davetli katıldı.

“KUŞADASI’NA TAZE BİR NEFES ALDIRALIM”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk konuşmayı İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Müge Başakçı yaptı. Başakçı, Behçet Alp’in Kuşadası’nda adaylığı kesinleşen tek aday olduğunu belirterek, “Teşkilat olarak zaten hazırdık, adayımız da kesinleşince hemen sahaya indik ve çalışmalarımıza yüksek bir tempoyla başladık. Adayımız Sayın Behçet ALP’le birlikte, partimizde büyük bir hareketlilik başladı. Kendi partilerinden ayrılarak İYİ Parti’ye katılan yüzlerce insanımız için İYİ Parti, buluşma noktası oldu. Böylece, Kuşadası yerelinde, kendiliğinden ve güçlü bir iş birliği oluştu. Bu iş birliğinden beklentimiz,  hep birlikte 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kuşadası Belediye Başkanlığı’nı kazanmak ve partimizi yerelde iktidara taşımaktır. Kuşadası çok yoruldu, gelin hep birlikte Kuşadası’na taze bir nefes aldıralım. Bunun için adres İYİ Parti’dir.” diye konuştu.

Ardından kürsüye, İYİ Parti Aydın İl Başkanı olarak yeni atanan Ahmet Ertürk çıktı. Ertürk İYİ Parti’nin medya ve sosyal medya aracılığıyla planlı bir şekilde yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, buna izin vermeyeceklerini, İYİ Parti’nin yerel seçimden zaferle çıkacağını söyledi.

“KALDIRDIĞIM ELİ İNDİRMEM”

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karataş ise konuşmasına Kuşadası’nın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek başladı. Kuşadası Belediye Başkanlığını kazanacaklarından emin olduğunu söyleyen Karataş, “Biz Sayın Behçet Alp’in adaylığını açıkladığımızda CHP ile işbirliği süreci genel merkezler nezdinde henüz netleşmemişti. Ben o günlerde “Kaldırdığım eli indirmem” diyerek net tavrımı koymuştum. Şimdi bu atmosferi görünce ne kadar doğru bir karar verdiğimizi anlıyorum.” dedi.

“KUŞADASI’NA HİZMET İÇİN CANIM FEDA OLSUN”

Karataş’ın konuşmasının ardından Behçet Alp’in kürsüye davet edilmesiyle salonda büyük bir coşku başladı. Kürsüye çıkan Alp, uzun süre alkış ve tezahüratların bitmesini bekledi. Konuşmasına bu yolculuğa Kuşadası’nın makus tarihini değiştirmek için çıktıklarını söyleyerek başlayan Alp, “İlçeme hizmet sevdasıyla siyaset yaparken belediye başkan aday adayı olduğum partiden, sonraki seçimde rakip olurum endişesiyle haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edildim. Ama ne yolumuz uzun diye yükümüzden vazgeçtik, ne de yükümüz var diye yolumuzdan… Evet parti değiştirdim ama siyaseti hiçbir zaman bulunduğum partilerdeki makam ve mevkiimi şahsi menfaatlerime alet etmedim. Çalmadım, çırpmadım, rüşvet almadım, yolsuzluk yapmadım, rant peşinde koşmadım. Varsın en fazla parti değiştirdi desinler. Kuşadası’na hizmet etmek için, güzel ilçem için canım feda olsun. Söyledikleri en fazla bu olsun.” dedi.

“KARANLIK ZİHNİYET DEĞERLERİMİZİ BİR BİR TALAN EDİYOR”

Konuşmasında Kuşadası’nın sorunlarına da değinen Alp, “Kuşadası çok kötü yönetiliyor. İçinde bulunduğu durumu hiç hak etmiyor. Kuşadası’na hizmet etmediği gibi etrafına kin ve nefret tohumları saçan, kendinden olmayana korku iklimi yayan, ilçemizde huzur bırakmayan şu an yönetimdeki karanlık zihniyet tüm değerlerimizi bir bir talan ediyor. Plansız ve çarpık kentleşme ile Kuşadası turizm kimliğinden her geçen gün uzaklaşıyor.” diye konuştu. Behçet Alp ayrıca kentte yaşanan, tek yön uygulamasına, su sorununa, çöplerin toplanmamasına gibi konulara da değinerek, “Tek işleri; çalgı, çengi, heykel, konser…” diye konuştu.

“HUKUK SÜRECİNİ İŞLETECEĞİZ”

Eski belediye binasının bulunduğu alanda yapılan kent meydanı çalışmasını da eleştiren İYİ Parti Kuşadası Belediye Başkan Adayı Alp, “Yıkılan belediye binasının bulunduğu yer kent meydanı adı altında alışveriş merkezine dönüştürülüyor. 30 yıllığına ihale ediliyor. Kuşadası dünya tarihinde bir ilki yaşıyor. Gel gör ki bugün İlçemize ait bir belediye binamız bile yok. Yine Çocukluğumuzun geçtiği toprak saha 30 yıllığına ihale ediliyor. Bu işleri kendi imkanlarımızla yapmak varken Kuşadası’nın gelirleri maalesef yıllara sair birilerine peşkeş ediliyor. Size söz veriyorum… Göreve gelir gelmez derhal bu konuları hukuk çerçevesinde masaya yatıracağız.” dedi.

“İLK İŞ TEK YÖN SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Alp, Kuşadası’nda yaşanan sorunları dile getirdikten sonra çözümleri de aktardı. İlk iş olarak tek yön sorununu çözeceklerini ifade eden Behçet Alp, “ İlk iş tek yön sorununu çözeceğiz. Balıkçılar kahvesini balıkçılarımıza, Kuşadası halkının hizmetine açacağız. Göz ardı edilen Davutlar, Güzelçamlı, üvey evlat görülen Soğucak, Kirazlı, Yeniköy, Yaylaköy, Çınar ve Caferli mahallelerimizi hizmetle buluşturacağız. Kangren haline gelen Su sorununu çözeceğiz. Önümüzde çok büyük bir enkaz var. Önce enkazı kaldıracağız. Yıllardır halının altına süpürülen alt yapı, kanalizasyon, arıtma, yol, doğalgaz sorununu çözeceğiz. Kuşadası’nı bir bütün olarak ele alıp bu çerçevede planlayacağız. Kuşadası’nın oluşan bu kötü imajını derhal, derhal düzelteceğiz.” diye konuştu.

“OK YAYDAN ÇIKMIŞTIR”

CHP’nin “Şapka koysak kazanırız” algısını da eleştiren Behçet Alp, “Şapka koysak, ceket koysak, odun koysak kazanırız muhabbeti artık kabak tadı vermeye başladı. Kuşadası’nı bu kısır döngüden kurtaracak ve Cumhuriyetimizin 100. Yılında güzel ilçemizi İYİ belediyecilik anlayışıyla tanıştıracağız. Kuşadası’nda değişim iradesine ilişkin ok yaydan çıkmıştır. Bu dakikadan sonra hiçbir güç bu okun, bu rüzgarın yönünü değiştiremez. Bir olacağız, beraber olacağız ve bu başarı hikayesini hep birlikte yazacağız. Kuşadası İYİ olacak ve Kuşadası nefes alacak.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.