Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in göreve geldikten hemen sonra hayata geçirdiği trafikte “Tek Yön Uygulaması” Kuşadası halkını canından bezdirdi. Trafiğin rahatlaması beklenirken araç kullanmak çileye dönüştü. Neredeyse kimsenin memnun olmadığı uygulamayı sürdürmede ısrar eden mevcut Belediye Başkanı Ömer Günel şikayetlere adeta kulak tıkıyor.

Vatandaşın tek yön uygulamasından memnuniyetsizliği ise sosyal medyaya yansıyor. Yorumlarda genel olarak vatandaşın yaşadığı mağduriyet göze çarpıyor. Kimi vatandaş tek yön ile minibüslerin dahi sahil yoluna inmek zorunda kaldığını ve o bölgenin trafiğini sıkıştırdığını dile getirirken kimi ise çözümün tek yönde değil otopark üretmekte olduğunu olduğunu söylüyor.

MARMARİS ÖRNEĞİNİ VERDİ AMA GERÇEK FARKLI

Tek yön uygulamasını savunan Ömer Günel uygulamanın Marmaris örneğini verse de durum pek de onun anlattığı gibi değil. Keza Marmaris’teki tek yön uygulaması ana arterlerde değil yalnızca ara sokaklarda uygulanıyor. Öte yandan Marmaris, Kuşadası’nda olduğu gibi otopark kıtlığı da çekmiyor. Kent genelinde 50’ye yakın otopark hizmet veriyor. Şehir planlamasında Avrupa ülkelerini aratmayan Marmaris’te şehir içinde 40 km uzunluğunda bisiklet yolu dahi bulunuyor.

Kuşadası’ndaki tek yön uygulamasının getirdiği en büyük açmazlardan birisi ise trafiğin yeterince denetlenmemesi. Tek yön uygulamasının yapıldığı caddelerde sürücüler araçlarını çift sıra park etmekte bir sakınca görmüyor. Eksik denetim her geçen gün artan Kuşadası trafiğini keşmekeşe çeviriyor.